Waniliowa masa
Waniliowa masa4.66 out of 5 based on 134 voters.
Składniki:
- 25 dag masła
- 30 dag serka
- 6 łyżek cukru
- 2-3 żółtka
- laska drobno posiekanej wanilii
Sposób wykonania:
-
Masło z dodatkiem cukru utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym żółtku.
Pod koniec gdy masa będzie już gładka i puszysta dodać jeszcze posiekaną wanilie oraz serek, połączyć.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: środa, 30, listopad 2011 09:17
- Artur Barski
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy