Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tęczowe ptasie mleczko

Składniki:

  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 15 dkg cukru
  • żelatyna (ilość wg przepisu producenta)
  • 2 szklanki różnokolorowe soki
  • wiórki czekoladowe

    Sposób przyrządzenia:
    Przygotować partiami żelatynę wg instrukcji na opakowaniu. Śmietanę zmiksować z cukrem, podzielić na tyle części iloma dysponujemy kolorami soków. Wymieszać część śmietany z sokiem i żelatyną, przelewać do ozdobnych foremek, odstawiać do lodówki aż stężeje. Na stężałą warstwę wylewać następną, innego koloru i tak do końca. Przed podaniem ptasie mleczko wyłożyć na talerzyki, posypać wiórkami czekolady.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *