Truskawki i poziomki schowane w galaretce
Truskawki i poziomki schowane w galaretce 4.69 out of 5 based on 100 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
1 ½ szkl. wody z dodatkiem miodu, cukru i soku z cytryny doprowadzić do wrzenia po czym zdjąć z ognia i dodać żelatynę namoczoną w ½ szkl. wody.
Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze wino.
1/3 powstałej galaretki wylać do salaterki a gdy stężenie ułożyć na niej warstwę pokrojonych truskawek.
Zalać je połową pozostałej galaretki i ułożyć na niej poziomki.
Zalać pozostał a galaretką.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną
- Szczegóły
- Kategoria: Truskawki
- Opublikowano: wtorek, 19, kwiecień 2011 08:23
- Ewelina Wojaczek