Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort z kremem korzennym

 

Składniki:

  • 2 blaty biszkoptowe kawowe
  • 4 białka
  • ½ szkl. cukru pudru
  • kieliszek araku
  • ½ łyżeczki przyprawy do piekarników
  • kostka masła
  • gotowe ozdoby czekoladowe

 

Sposób wykonania:

  1. Białka ubić po czym miskę z pianą postawić nad garnkiem z gotującą się wodą i nadal miksować aż piana będzie odchodzić od brzegów miski, wówczas zdjąć ją i jeszcze przez chwile mieszać aż piana lekko przestygnie.
    Następnie masło utrzeć z dodatkiem cukru, w trakcie dodawać stopniowo pianę.
    Doprawić do smaku przyprawą do pierników oraz alkoholem.
    Połową masy posmarować jeden blat ciasta, przykryć drugim i posmarować resztą wierzch ciasta.
    Udekorować ozdobami czekoladowymi.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *