Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort szarlotkowy

Składniki:

  • kruche ciasto
  • masło
  • litrowy słoik prażonych jabłek
  • 3 łyżki wódki
  • galaretka jabłkowa
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 szkl. jogurtu naturalnego
  • zagęstnik do śmietany
  • 300 g sezonowych owoców
  • ½ tabliczki czekolady

Sposób wykonania:

  1. Ciastem wylepić dno formy, ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 minut.
    W między czasie jabłka przełożyć do rondelka, dodać wódkę oraz galaretkę.
    Dokładnie wymieszać, podgrzać i odstawić do ostygnięcia.
    Następnie rozsmarować je na podpieczonym ciecie a na jabłkowej masie rozłożyć ulubione owoce.
    Wierzch posmarować jogurtem ubitym z cukrem i zagęstnikiem.
    Na koniec posypać startą czekoladą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *