Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik truskawkowy bez pieczenia

Składniki:

  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 2 szkl. pokruszonych herbatników
  • łyżka śmietanki
  • 3 łyżki truskawkowego dżemu
  • 1 szkl. kremówki
  • zagęstnik
  • truskawki
  • galaretka truskawkowa

    Sposób wykonania:
    Czekoladę razem ze śmietanką rozpuścić w rondelku na małym ogniu po czym dodać pokruszone herbatniki.
    Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na dnie brytfanny wyłożonej folią aluminiową (brytfanka wcześniej powinna być schłodzoną w lodówce).
    Wstawić do lodówki.
    W między czasie galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu.
    A śmietankę ubić na sztywni pod koniec dodając zagęstnik.
    Następnie wychłodzony spód ciasta posmarować dżemem i wyłożyć warstwę śmietanki.
    Wstawić do lodówki aby śmietanka zastygła po czym ułożyć na niej kawałki truskawek.
    Zalać całość tężejąca galaretką i ponownie wstawić do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *