Tapenada przepisu Ewy
Tapenada przepisu Ewy0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Tapenada przepisu Ewy. Aby ją przygotować potrzebujesz: zielonych oliwek, kaparów, czosnku i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 100 g zielonych oliwek
- 1 łyżeczka kaparów
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- kilka listków bazylii
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do blendera wrzucić zielone oliwki.Dodać do nich obrane ząbki czosnku oraz kapary.Wrzucić jeszcze liski bazylii oraz natkę pietruszki.Polać całość oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny.Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej pasty.Doprawić ją do smaku pieprzem.Gdyby pasta wyszła za gęsta dodać do niej jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 26, maj 2015 03:38
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny