Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z kurkami Beaty

Dla miłośników makaronów. Zbiór znakomitych przepisów. Makaron z kurkami Beaty. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: makaronu, kurek, białego wina, bulionu i przypraw. 
 

Składniki:

  • 50 dag kurek
  • 30 dag makaronu
  • ½  szkl śmietany
  • ½  szkl białego wina
  • 1 szkl bulionu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie oczyścić kurki.
    Duże pokroić na mniejsze kawałki, małe pozostawić w całości.
    Następnie obraną cebulę drobno posiekać i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem. 
    Lekko przesmażyć po czym wrzucić grzyby.
    Chwilę dusić po czym podlać całość bulionem oraz winem.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości grzybów.
    Wówczas wlać śmietanę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Gotowy makaron przełożyć do sosu grzybowego.
    Przemieszać i przełożyć na talerze.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *