Tapenada przepisu Danuty
Tapenada przepisu Danuty0 out of 5 based on 0 voters.
Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszną tapenadę. Aby ja wykonać potrzebujesz: zielonych oliwek, czosnku, kaparów, oliwy z oliwek i soku z cytryny.
Składniki:
- 1 szkl zielonych oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 gałązka natki pietruszki
- 1 łyżeczka kaparów
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- pieprz
- sól

Sposób wykonania:
-
Oliwki odsączyć z zalewy i wrzucić do blendera.Następnie obrać ząbki czosnku i dodać do oliwek.Dodać natkę pietruszki oraz kapary.Całość polać oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.Dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.Dokładnie miksować do uzyskania gładkiej, jednolitej pasty.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: piątek, 07, sierpień 2015 04:09
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny