Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tapenada Maksa

Przez żołądek do serca. Znakomite przepisy tylko na pychotka.pl. Dziś przepis na tapenade pomysłu Maksa. Lista zakupów: oliwki, orzechy włoskie, czosnek i fileciki anchois.   
 

Składniki:

  • 125 g czarnych oliwek
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 2 odsączone anchois
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Do blendera wrzucić odsączone oliwki.
    Dodać do nich obrany czosnek, fileciki anchois i orzechy włoskie.
    Zalać całość oliwą z oliwek.
    Wlać jeszcze sok z cytryny do smaku i całość dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą pastę. 
    Gotową doprawić do smaku pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *