Tapenada Henryka
Tapenada Henryka0 out of 5 based on 0 voters.
Poznaj sekret przepysznej tapenady. Aby ją wykonać potrzebujesz: zielonych oliwek, czosnku, parmezanu i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 1 szkl zielonych oliwek
- 2 ząbki czosnku
- kawałek sera parmezan
- sok z ½ cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Oliwki odsączyć z zalewy.Wrzucić je do blendera.Wrzucić starty na tarce parmezan.Zalać całość sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.Dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej pasty.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 05, styczeń 2016 06:52
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny