Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tapenada Henryka

Poznaj sekret przepysznej tapenady. Aby ją wykonać potrzebujesz: zielonych oliwek, czosnku, parmezanu i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 szkl zielonych oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek sera parmezan
  • sok z ½   cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Oliwki odsączyć z zalewy.
    Wrzucić je do blendera.
    Wrzucić starty na tarce parmezan.
    Zalać całość sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
    Dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.
    Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej pasty. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *