Składniki:
- ½ kg czerwonej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki miodu
- 6 łyżek octu balsamicznego
- oliwa z oliwek
- ½ łyżki tymianku
- ½ łyżki rozmarynu
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do rondelka wlać oliwę z oliwek tak aby przykryła całe dno.Obraną cebulę pokroić w piórka.Wrzucić ją na rozgrzaną oliwę.Trzymać na ogniu około 5 minut.Po tym czasie dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość dokładnie wymieszać i trzymać chwilę na ogniu.Następnie dodać miód oraz ocet balsamiczny.Ponownie wymieszać i trzymać ostanie 5 minut często mieszając.Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem.Powstałą konfiturę przełożyć do wcześniej wyparzonych słoików i szczelnie zakręcić.
Liczba porcji: 4