Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki Aldony

Nie ma lepszego pomysłu na deser, niż smakowite naleśniki podane z czekoladą. Aby wykonać ten przepis będziesz potrzebować:mąki, mleka, jajek, czekolady. 
 

Składniki:

  • 1 tabliczki czekolady 
  • 125 g mąki pszennej
  • 15 g cukru 
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 325 ml mleka
  • 100 ml śmietany kremówki 30% 
  • kilka kropel esencji waniliowej
  • olej do smażenia 

Sposób wykonania:

  1. Do miski przesiać mąkę z dodatkiem soli.
    Wbić jajka i wlać mleko.
    Dodać jeszcze cukier i razem energicznie mieszać.
    Gdy składniki zaczną się łączyć wlać jeszcze śmietankę kremówkę oraz dodać kilka kropel esencji waniliowej.
    Mieszać do uzyskania gładkiego, jednolitego cista.
    Uważać, aby nie powstały grudki z mąki.
    Z gotowego ciasta smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
    W miedzy czasie połamać czekoladę na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je do miseczki i rozpuścić  w kąpieli wodnej.
    Gotowe naleśniki złożyć i przed podaniem polać czekoladą.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *