• 1 opakowanie makaronu tagliatelle (wstążki)
  • 50 g surowej lub gotowanej szynki
  • 1 por
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • 30 g masła
  • 200 g śmietany (1 opakowanie)
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 80 g sera bleu d'auvergne
  • sól, pieprz


Przygotowanie:

Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać drobno posiekane czosnek i pietruszkę oraz pokrojonego w talarki pora. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę (całość należy na chwilę zdjąć z ognia, aby śmietana się nie zważyła), gotować na małym ogniu przez 10 min, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie ugotować w osolonej wodzie makaron tagliatelle (dodać łyżkę oleju, aby makaron się nie sklejał), odcedzić i przełożyć do głębokiego naczynia. Delikatnie wymieszać z przygotowanym sosem. Podawać posypane bazylią i pokruszonym serem bleu d'auvergne.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi