Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tagliatelle z serem bleu d’auvergne

Składniki:


  • 1 opakowanie makaronu tagliatelle (wstążki)
  • 50 g surowej lub gotowanej szynki
  • 1 por
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • 30 g masła
  • 200 g śmietany (1 opakowanie)
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 80 g sera bleu d’auvergne
  • sól, pieprz


Przygotowanie:

Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać drobno posiekane czosnek i pietruszkę oraz pokrojonego w talarki pora. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę (całość należy na chwilę zdjąć z ognia, aby śmietana się nie zważyła), gotować na małym ogniu przez 10 min, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie ugotować w osolonej wodzie makaron tagliatelle (dodać łyżkę oleju, aby makaron się nie sklejał), odcedzić i przełożyć do głębokiego naczynia. Delikatnie wymieszać z przygotowanym sosem. Podawać posypane bazylią i pokruszonym serem bleu d’auvergne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *