Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Słodki ocet do sałatek

Składniki:

  • ½ l octu winnego
  • 10 dag cukru
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2 listki laurowe
  • ½ łyżeczki tymianku
  • kilka goździków
  • szczypta soli
  • ¼ cytryny

    Sposób wykonania:
    Do rondelka wlać ocet i doprowadzić go do wrzenia.
    Wówczas dodać cukier, cynamon, listki laurowe, tymianek, goździki, sól oraz cytrynę razem ze skórką.
    Trzymać na małym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie zestawić z ognia do ostygnięcia.
    Wówczas przecedzić i przelać do butelek.
    Przechowywać w chłodnym miejscy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *