Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szybkie ciasto z malinami

Składniki:

  • 2 szkl. mąki tortowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • maliny
  • cukier puder
  • tłuszcz do formy
  • pokruszone biszkopty

Sposób wykonania:
Jajka razem ze śmietaną, cukrem ubić ze sobą, w trakcie dodając obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Gdy składniki się połączą przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej pokruszonymi herbatnikami.
Na wierzchu ułożyć maliny i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 30 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *