Szpinakowa z oliwkami
Szpinakowa z oliwkami4.66 out of 5 based on 131 voters.
Składniki:
- 50 dag szpinaku
- 3 pęczki szczypiorku
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 4 szkl. bulionu
- 20 oliwek
- 5 łyżek ryżu
- 2 jajka ugotowane na twardo
- sól
- pieprz
-
Szpinak wrzucić do garnka z rozgrzaną oliwą po czym dodać posikany czosnek i szczypiorek.
Trzymać na małym ogniu do miękkości.
Następnie wlać bulion i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać ryż oraz oliwki.
Całość wymieszać i doprawić do smaku i nadal gotujemy do miękkości wszystkich składników.
Zupę podawać z połówkami ugotowanych jajek.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: środa, 29, grudzień 2010 09:21
- Żaneta Obuchowska
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa