Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szpinakowa z oliwkami

Składniki:

  • 50 dag szpinaku
  • 3 pęczki szczypiorku
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 szkl. bulionu
  • 20 oliwek
  • 5 łyżek ryżu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Szpinak wrzucić do garnka z rozgrzaną oliwą po czym dodać posikany czosnek i szczypiorek.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości.
    Następnie wlać bulion i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać ryż oraz oliwki.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku i nadal gotujemy do miękkości wszystkich składników.
    Zupę podawać z połówkami ugotowanych jajek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *