Szpinak z jajkami i pomidorami
Szpinak z jajkami i pomidorami 4.65 out of 5 based on 104 voters.
Składniki:
- 1 op. mrożonego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- 3 pomidory
- sok z ½ cytryny
- sól
- pieprz
- łyżka masła
- 4 łyżki oleju
- 2 jajka
- łyżka musztardy
-
Szpinak wrzucić do rondka i gotować aż cała woda wyparuje, wówczas dodać łyżkę masła.
Następnie ugotowane jajka i pomidory pokroić w kostkę po czym dodać do szpinaku.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny, musztardą solą oraz pieprzem.
Jeszcze raz dokładnie przemieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: czwartek, 23, grudzień 2010 10:40
- Kinga
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak