Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szpinak z czosnkiem

 

Składniki:

 

  • 900 g szpinaku
  • 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka trawy cytrynowej
  • szczypta soli
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki brązowego cukru

Sposób wykonania:
Szpinak wyplukać pod bieżąca woda i odsączyć z nadmiaru wody.
W miedzy czasie na rozgrzany olej wrzucić posiekany czosnek i trawę cytrynową.
Cały czas mieszając smażyć około 30 sekund.
Po tym czasie włożyć szpinak i dodać sól do smaku.
Smażyć kolejne 3 minut.
Następnie wlać sos sojowy i dodać brązowy cukier.
Smażyć ostanie 4 minuty.
Podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *