Szpinak w śmietanie
Szpinak w śmietanie4.40 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 450 g młodych liści szpinaku
- 1 łyżka wody
- ½ łyżeczki soli
- pieprz
- 2 łyżki mąki
- ½ szkl. skondensowanego mleka
Sposób wykonania:
Szpinak wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
Skropić odrobiną wody i trzymać na małym ogniu około 2-3 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem
Następnie oprószyć szpinak mąką i zalewamy mlekiem.
Dokładnie wymieszać i gotować około 5 minut, aż całość zgęstnieje.
- Szczegóły
- Kategoria: Szpinak
- Opublikowano: wtorek, 24, sierpień 2010 08:57
- Paulina Koch
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak