Szpinak jako wiosenny zdrowy dodatek
Szpinak jako wiosenny zdrowy dodatek 4.65 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- 1 kg młodego szpinaku
- ½ szklanki tartej bułki
- ½ kostki masła
- sól do smaku
Sposób przyrządzenia:
Młode listki szpinaku dokładnie umyć, obgotować we wrzącej osolonej wodzie bez przykrycia. Odcedzić, osączyć i wyłożyć na półmisek. Polać masłem i posypać tartą bułką. Podawać na gorąco jak i na zimno.
- Szczegóły
- Kategoria: Szpinak
- Opublikowano: poniedziałek, 06, czerwiec 2011 10:48
- Malwina Łuczak
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak