Szczupak faszerowany
Szczupak faszerowany4.86 out of 5 based on 250 voters.
Składniki:
- 1szczupak
- 2jaja ugotowwane na twardo
- 1jajo surowe
- 1/2czerstwej bułki
- koper lub pietruszka
- 5dkg masła
- sól, piepsz
Szczupaka obciągnąć ze skóry, obrać z ości,namoczoną bułkę mięso rybie przekręcić przez maszynkę, do mmasy dodać żółtka, białko na ubite na pianę, rozpuszczony tłuszcz,posiekaną pietruszkę ,wymieszać dobrze i nałożyć do skóry.Gotować na wywarze z włoszczyzny owiniętego ciasno w gazę lub lnianą ściereczke.
- Szczegóły
- Kategoria: Szczupak
- Opublikowano: czwartek, 29, grudzień 2005 00:00
- m.dz
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla