Składniki:
-
- 50 dag mieszanego mięsa mielonego
- 4 cebule
- natka pietruszki
- jajko
- łyżka masła
- bułka tarta
- oliwa
- szczypta cukru,
- 1 rozpuszczona kostka rosołowa
- szklanka jasnego piwa
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- mąka
Składniki: 1szczupak 2jaja ugotowwane na twardo 1jajo surowe 1/2czerstwej bułki koper lub pietruszka 5dkg masła sól, piepsz Sposób przygotowania: Szczupaka obciągnąć ze skóry, obrać z ości,namoczoną bułkę mięso rybie przekręcić przez maszynkę, do mmasy dodać żółtka, białko na ubite na pianę, rozpuszczony tłuszcz,posiekaną pietruszkę ,wymieszać dobrze i nałożyć do skóry.Gotować na wywarze z włoszczyzny owiniętego…
Składniki:50 ml mleka 10 ml malibu odrobina ajerkoniaku białe parasolki wysokie szklanki Sposób przyrządzenia:Mleko schłodzone wlać w szklankę, wlać ajerkoniak i wymieszać,do tego dodać malibu. Ozdobic parasolką i … smacznego 🙂