Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z roladek wołowych

Składniki:

  • 60 dag polędwicy wołowej
  • 12 cienkich plasterków wędzonego boczku
  • 16 zielonych oliwek nadziewanych czosnkiem
  • ½ szkl. oleju z pestek winogron
  • 12 grubych plastrów cebuli
  • 12 grubych plastrów pomidora
  • garść listków bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na 12 plasterków, które lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem po czym wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie mięso wyjąć i na każdym plasterku ułożyć kilka listków bazylii i owinąć go plasterkiem boczku.
    Nadziać roladki na szpadki przeplatając je cebulą, pomidorami oraz oliwkami.
    Skropić je jeszcze oliwą i smażyć na ruszcie około 12 minut, w trakcie obracając.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *