Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z kurczaka z jogurtem

 

Składniki:

 

  • 300 ml greckiego jogurtu
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżka posiekanych ziół
  • sól
  • pieprz
  • 4 piersi z kurczaka
  • sałata rzymska
  • ryż
  • cytryna

Sposób wykonania:
Do miseczki wlać jogurt, dodać sok z cytryny, posiekane zioła oraz sól i pieprz do smaku.
Dokładnie wymieszać.
Następnie kurczaka pokroić w dużą kostkę i przełożyć do jogurtowego sosu, wymieszać.
Wstawić do lodówki pod przykryciem na około 1 godzinę.
Po tym czasie nadziać kurczaka na szpikulce i ułożyć na blasze do pieczenia wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut co jakiś czas obracając i smarując pozostała marynatą.
Podawać z ryżem z sałatą rzymską i plasterkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *