Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Składniki:

  •  75 dag. piersi kurczaka
  •  puszka brzoskwiń
  •  sól

 

marynata:

  •  ćwierć szkl. oleju
  • zalewa z brzoskwiń
  •  łyżka przyprawy do piernika
  •  3 łyżki sosu sojowego

Wykonanie:
Mięso myjemy, suszymy, kroimy na kwadraty, oprószamy solą. W miseczce mieszamy składniki marynaty. solimy do smaku. Do marynaty wkładamy kawałki kurczaka, wstawiamy do lodówki na 3 godz. Brzoskwinie dzielimy na cząstki. Nabijamy na szpadki na przemian brzoskwinie i piersi wyjęte z marynaty. Pieczemy na grilllu obracając.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Gaździnę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *