Szaszłyki z piersi kurczaka Katarzyny
Szaszłyki z piersi kurczaka Katarzyny0 out of 5 based on 0 voters.
Odkryj najlepszy zbiór przepisów na kurczaka. Tym razem przepis na szaszłyki z piersi kurczaka. Pozostałe składniki: czosnek, imbir, olej rzepakowy, sok z cytryny.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1/2 łyżeczki imbiru
- szczypta ostrej papryki
- 1 łyżka listków świeżego tymianku
- sól

Sposób wykonania:
-
Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić w kostkę.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Zalać go olejem rzepakowy oraz sokiem z cytryny.Dodać jeszcze imbir, ostrą paprykę i tymianek.Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą.Do powstałej marynaty wrzucić mięso.Odstawić na około 3 godziny.Po tym czasie nabijać mięso na patyczki od szaszłyków.Szaszłyki mogą być wykonane z samego mięsa lub przeplecione warzywami.Tak przygotowane szaszłyki kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Drób
- Opublikowano: niedziela, 28, październik 2018 11:23
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany