Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Suszone grzyby w śmietanie z miodem

Składniki:

  • 10 dag grzybów suszonych
  • 2 szkl wody
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 1 kostka bulionowa
  • 1 op śmietany
  • 25 ml miodu pitnego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać woda i odstawić na 1 godzinę aby namokły.
    Po tym czasie ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły z dodatkiem kostki bulionowej.
    W między czasie na rozgrzanym tłuszczu zeszklić posiekana cebulę, wówczas dodać grzyby razem z wywarem.
    Dusić na małym ogniu do momentu aż połową płynu odparuje.
    Wówczas dodać śmietanę oraz miód.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *