Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty, z koperkiem i papryką

Wypróbuj przepis na szybką surówkę z kapusty, koperku i papryki. Pozostałe składniki surówki: oliwa z oliwek, sok z cytryny i ocet balsamiczny. 
 

Składniki:

  • 400 g kapusty pekińskiej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 pęczek świeżego koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego 
  • sól
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Kapustę drobno poszatkować.
    Następnie paprykę umyć i pokroić w kostkę, usuwając gniazda nasienne.
    Koperek drobno posiekać.
    Wrzucić wszystkie składniki do miski.
    Natomiast oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny i octem balsamicznym.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Powstałym sosem polać surówkę.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *