Surówka z kapusty, z koperkiem i papryką
Surówka z kapusty, z koperkiem i papryką 0 out of 5 based on 0 voters.
Wypróbuj przepis na szybką surówkę z kapusty, koperku i papryki. Pozostałe składniki surówki: oliwa z oliwek, sok z cytryny i ocet balsamiczny.
Składniki:
- 400 g kapusty pekińskiej
- 1 papryka czerwona
- 1 pęczek świeżego koperku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Kapustę drobno poszatkować.Następnie paprykę umyć i pokroić w kostkę, usuwając gniazda nasienne.Koperek drobno posiekać.Wrzucić wszystkie składniki do miski.Natomiast oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny i octem balsamicznym.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Powstałym sosem polać surówkę.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: środa, 23, maj 2018 16:55
- Monia
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing