Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka wiosenna z kalarepką

Składniki:


  • 1/2 główki sałaty,
  • 6 rzodkiewek,
  • 1 młoda kalarepka,
  • 4 łyżki śmietany,
  • 1 łyżka posiekanej rzeżuchy,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Sałatę i rzodkiewki przebrać, umyć i osączyć. Kalarepkę obrać. Z rzodkiewek usunąć liście i łodygi. Razem z kalarepką pokroić na plasterki. Liście sałaty porozrywać na części, włożyć do salaterki. Na wierzchu położyć plasterki rzodkiewki i kalarepki. Śmietanę doprawić solą i pieprzem, polać warzywa. Posypać rzeżuchą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *