Stek z halibuta Teresy
Stek z halibuta Teresy0 out of 5 based on 0 voters.
Pychotka.pl gorąco poleca sprawdzone przepisy na znakomitości z ryb. Dziś przepis na steka z halibuta. Do jego wykonania potrzebujesz: oleju z pestek winogron, soku z cytryny, czosnku i przypraw.
Składniki:
- 2 steki z halibuta
- 1 cytryna
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oleju z pestek winogron
- mielony grubo kolorowy pieprz
- sól

Sposób wykonania:
-
Mięso delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie z cytryny wycisnąć sok i dodać go do oleju.Wrzucić jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą posmarować steki.Ułożyć je na blasze wyłożonej folią aluminiową.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Halibut
- Opublikowano: środa, 17, czerwiec 2015 06:02
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla