Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z pesto Marzeny

Składniki:

  • 40 dag. makaronu spaghetti
  • 2 pęczki bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki orzeszków pinii
  • 50 ml. oliwy z oliwek
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Z bazylii oberwać listki i zmiksować z posiekanym czosnkiem, orzechami i oliwą. Połączyć ze startym serem i przyprawić do smaku. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Pod koniec gotowania dodać 2 łyżki oliwy z oliwek. Wymieszać, odcedzić i nie przelewać wodą. Dodać sos i wymieszać. Pycha.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *