Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti carbonarra Waldka

Najlepsze przepisy na potrawy z makaronu tylko na pychotka.pl. Dziś przepis na spaghetti crabonarra pomysłu Waldka. Do jego wykonania potrzebujesz: makaronu, wędzonego boczku, jajek. 
 

Składniki:

  • 200 g makaronu spaghetti lub innego
  • 2 jajka
  • 100 g boczku wędzonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 30 g sera parmezan 
  • sól 
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
    W między czasie boczek pokroić w drobną kostkę i przesmażyć go na rozgrzanej patelni.
    Pod koniec smażenia wrzucić obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Następnie ugotowany makaron odcedzić i przełożyć na patelnie z boczkiem.
    Wymieszać i zdjąć patelnie z ognia.
    Wówczas dodać roztrzepane jajka z dodatkiem połowy startego sera.
    Energicznie mieszać, aż jajka zaczną się ścinać.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *