Sos waniliowy Iwony
Sos waniliowy Iwony4.67 out of 5 based on 117 voters.
Składniki:
- 1,5 szklanki mleka
- 2 jajka
- ½ szklanki cukru
- ½ opakowania cukru waniliowego
- 1 łyżeczka mąki
Sposób przyrządzenia:
Jajka, cukier, cukier waniliowy i mąkę zmiksować. Mleko podgrzać w małym rondlu, dodać zmiksowane jajka z dodatkami, mieszając podgrzewać aż sos zacznie wrzeć i zgęstnieje.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: sobota, 17, marzec 2012 00:01
- Iwona Podgórna
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny