Sos pieczarkowy Ilony
Sos pieczarkowy Ilony0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 30 dag pieczarek
- 1 cebula
- 3 dag masła
- ½ szkl. kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Oczyszczone pieczarki pokroić na plasterki.
Następnie oprószyć je solą i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
Całość wymieszać i smażyć około 10 minut.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy pieczarkowe
- Opublikowano: czwartek, 02, styczeń 2014 08:14
- Ilona Stępień
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny