Sos musztardowy z kaparami Julii
Sos musztardowy z kaparami Julii5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 150 ml greckiego jogurtu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanych kaparów
- 1 łyżka ziaren gorczycy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Wówczas dodać jogurt, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i kapary.
Całość dokładnie wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze przez 2 minuty.
Po tym czasie dodać jeszcze gorczycę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy musztardowe
- Opublikowano: piątek, 04, styczeń 2013 13:30
- Julia Sołtys
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny