Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos musztardowy z kaparami Julii

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 ml greckiego jogurtu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanych kaparów
  • 1 łyżka ziaren gorczycy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Wówczas dodać jogurt, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i kapary.
Całość dokładnie wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze przez 2 minuty.
Po tym czasie dodać jeszcze gorczycę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *