Sos musztardowo-miodowy Poli
Sos musztardowo-miodowy Poli0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomity sos, który podkreśli smak Twoich potraw. Idealny do mięsnych dań. Aby go wykonać potrzebujesz: miodu, musztardy, oliwy z oliwek i soku z cytryny.
Składniki:
- 4 łyżki miodu
- 4 łyżki musztardy
- 1,5 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól

Sposób wykonania:
-
Miód musi mieć płynną postać.Wówczas dodać do niego musztardę.Dokładnie wymieszać i wlać oliwę z oliwek oraz sok z cytryny.Ponownie wymieszać.Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą.Sos idealny do wszelakich potraw z mięs.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy musztardowe
- Opublikowano: wtorek, 14, lipiec 2015 08:20
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny