Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalmary w piwnym cieście Iwony

Poszukujesz nowych przepisów na ciasta? Idealnie trafiłeś. Tym razem przepis na kalmary w piwnym cieście. Do ich wykonania potrzebujesz: piwa, soku z cytryny, jajka oraz mąki. 
 

Składniki:

  • ½ kg kalmarów
  • 100 ml piwa
  • ½  cytryny
  • 1 jajko
  • 80 g mąki pszennej
  • szczypta chilli
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Kalmary pokrojone na pierścienie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Natomiast do miski wlać piwo.
    Wbić do niego jajko ot raz wsypać mąkę.
    Całość dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.
    Wówczas obtoczyć w nim kalmary.
    Wrzucać je na patelni z rozgrzanym olejem.
    Smażyć do momentu, aż ciasto się zezłoci i powstanie chrupiąca panierka. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *