Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos miętowy Kornelii

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na sos miętowy Kornelii. Do jego wykonania potrzebujesz: jogurtu naturalnego, czosnku, estragonu noi oczywiście mięty.  
 
 

Składniki:

  • 1 gęsty jogurt naturalny
  • 2 gałązki świeżej mięty
  • 2 gałązki świeżego estragonu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski przełożyć jogurt naturalny.
    Można go zastąpić jogurtem greckim.
    Następnie miętę i estragon drobno posiekać po czym dodać do jogurtu.
    Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić do reszty skalników.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *