Sos koperkowy na jogurcie
Sos koperkowy na jogurcie 0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszny sos koperkowy wykonany na jogurcie. Sprawdzi się jako dodatek do wielu potraw. Aby go wykonać będziesz potrzebować: jogurtu, mleka, oliwy z oliwek noi oczywiście koperku.
Składniki:
- 1 pęczek koperku
- 180 g jogurtu greckiego
- 3 łyżki mleka
- 1 cebulka
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
.jpg)
Sposób wykonania:
-
Do miseczki przełożyć jogurt grecki, mleko i oliwę z oliwek.Całość dokładnie wymieszać.Koperek opłukać pod bieżącą wodą.Następnie osuszyć go z jej nadmiaru i drobno posiekać.Wrzucić do sosu.Dodać jeszcze obraną cebulkę drobno posiekaną.Dokładnie wymieszać.Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: piątek, 13, kwiecień 2018 17:02
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny