Sos czosnkowy na ostro z szafranem
Sos czosnkowy na ostro z szafranem 2.86 out of 5 based on 7 voters.
Składniki:
- 1 żółtko
- 0,5 łyżeczki chili
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki octu winnego
- 1 szkl oleju
- szczypta szafranu
- sól
Sposób wykonania:
Czosnek rozetrzeć razem z solą po czym dodać do nich żółtka, chili, ocet oraz szafran.
Całość dokładnie ucierać do uzyskania jednolitej gładkiej konsystencji.
W trakcie ucierania dodawać stopniowo olej.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy czosnkowe
- Opublikowano: środa, 14, listopad 2012 15:59
- Paulina
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny