Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos cytrynowy z natką pietruszki

 

Składniki:

  • sok z 1 cytryny
  • ½ łyżeczki startej skórki z cytryny
  • ½ szkl. posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • ćwierć łyżeczki białego pieprzu
  • ½ łyżeczki cukru pudru
  • 3-4 łyżki oliwy

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki wlać oliwę oraz sok z cytryny.
    Dodać skórkę z cytryny, cukier puder, sól oraz pieprz do smaku.
    Całość dokładnie zmiksować na jednolity sos.
    Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *