Sos cytrynowy do ryb
Sos cytrynowy do ryb4.80 out of 5 based on 20 voters.
Składniki:
- 1 szklanka białego sosu
- ½ szklanki śmietany kremowej
- 2 żółtka
- szczypta gałki muszkatołowej
- kilka plastrów cytryny
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki (z wyjątkiem cytryny)sosu zmiksować, mieszając podgrzewać aż sos zgęstnieje. Uważać aby sos się nie zagotował. Sos przecedzić przez sito, dodać plastry cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 07, marzec 2012 00:58
- Katrzyna Kizior
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny