Sos chrzanowy Ilony
Sos chrzanowy Ilony4.66 out of 5 based on 106 voters.
Składniki:
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- 1 duży korzeń chrzanu
- sól, cukier
-
sok z cytryny, lub kwasek cytrynowy
Sposób przyrządzenia:
Chrzan umyć, osuszyć, oskrobać i utrzeć na tarce na drobnych oczkach. W miseczce wymieszać śmietanę , chrzan i doprawić do smaku solą i cukrem, dodać sok z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Smak sosu ma być słodko kwaśny. Podawać do jajek, wędlin i innego zimnego mięsa.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 12, kwiecień 2011 08:40
- Ilona Meler
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny