Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos chlebowy na mleku

Składniki:

  • 2 szkl mleka
  • 2 łyżki masła
  • 10 dag świeżej bułki
  • 1 cebula
  • 1 goździk
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do rondelka wlać mleko, zagotować na małym ogniu.
Wówczas wrzucić masło i gotować chwile, aż się rozpuści.
Następnie dodać cebulę z wbitym goździkiem oraz miąższ bułki.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
Gotować około 15 minut po czym zestawić rondelek z ognia.
Całość przetrzeć przez sito.
Na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Podgrzać ale już nie gotować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *