Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos Pizza Hoot

Składniki:

  • 2 szklanki sosu pomidorowego
  • ¼ szklanki wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • ¼ łyżeczki suszonego oregano
  • ¼ łyżeczki suszonej bazylii
  • ¼ łyżeczki suszonego tymianku
  • ¼ łyżeczki suszonego czosnku
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki mielonego pieprzu
  • ½ łyżeczki soku z cytryny
  • 1 liść laurowy

Sposób przyrządzenia:
W rondlu wymieszać wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia, obniżyć temperaturę i powoli gotować mieszając przez około 45 minut. Sos powinien zgęstnieć. Przechowywać zamknięty w czystym słoiczku, w lodówce. Ja robię większą ilość sosu jednorazowo i po zamknięciu w sterylnych małych słoiczkach pasteryzuję go 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *