Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony szpinak

Składniki:

  • 40 dag szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 3 łyżki oleju
  • 1 ½ łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki przyprawy maggi
  • 1 ½ łyżki rosołu
  • 1 ½ łyżki smalcu

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzany olej dodać imbir wymieszany z sosem sojowym oraz rozgnieciony czosnek, smażyć ok. 10 sekund i dodać szpinak pokrojony w duże kawałki, mieszając trzymać na ogniu ok. 2 min.
    Następnie skropić go rosołem i maggi, wymieszać i smażyć do odparowania płynu, wówczas dodać smalec i jeszcze przez chwilę trzymać na ogniu.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Kornelia

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *