Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony makaron z grzybami

Składniki:

  • 450 g makaronu jajecznego
  • 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • 350 g wieprzowiny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 225 g boczniaków
  • 4 pomidory
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 50 ml bulionu wieprzowego
  • 1 łyżka posiekanej kolendry

Sposób wykonania:
Makaron gotować we wrzącej wodzie około 3 minut po czym go odcedzić i przelać zimną wodą.
Następnie wrzucić go do woka z rozgrzanym olejem i smażyć około 3 minut.
Po tym czasie wyjąć go a do woka wrzucić wieprzowinę pokrojoną w paseczki i smażyć około 5 minut.
Wrzucić posiekany czosnek oraz cebule i smażyć kolejne 3 minut.
Dodać obrane pomidory pokrojone w plasterki, grzyby, sos sojowy, bulion oraz makaron.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć ostanie 3 minuty.
Przed podaniem posypać posiekaną kolendrą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *